Repositoris internacionals

Biblioteca Digital Mundial 

Biblioteca digital internacional, creada conjuntament per la Biblioteca del Congrés dels Estats Units i la UNESCO.

Aquest portal és accessible a través de diferents idiomes, dels quals hi ha, l'àrab, el xinès, l'anglès, el francès, el rus, l'espanyol i el portuguès

Els objectius són:
  •     Promoure l'entesa internacional i /o intercultural.
  •     Ampliar la quantitat i la varietat de continguts cultural a Internet.
  •     Facilitar els recursos a educadors, estudiosos i al públic en general.
  •     Apropar la distància distància de tots els països
Enllaç directe
Biblioteca Digital Mundial

British Library

La British Library, és la biblioteca Nacional del Regne Unit, i una de les més grans del món. 
És biblioteca dipositària, per tant tot el que es publica al Regne Unit i Irlanda, la British Library en té una còpia. 

Pel que fa al seu fons documental digital es destaca:
  • The British Newspaper Archive Permet l'accés a més de 7.5 milions de pàgines completes de cerca, amb més de 200 capçaleres de diaris, majoritàriament dels segles XVIII a XIX, d'arreu del Regne Unit i Irlanda
  • Endangered Archives Pàgina web on explica en què consisteix el Programa Arxius en Perill. Conté projectes que es troben en perill d'extinció, abandonament o deteriorats físicament en l'àmbit mundial. Mitjançant aquest programa s'aconsegueix la creació de còpies digitals o microfilmades d'aquests materials en perill i amb aquesta acció es reubiquen els originals a un arxiu segur dins l'àmbit local
  • Festival Books (1475-1700) Col·lecció de llibres del període del Renaixement que conten descripcions de festes i cerimònies, dels quals matrimonis i funerals de la reialesa i de la noblesa, coronacions, entrades senyorials a les ciutats entre d'altres, que van tenir lloc a Europa entre el 1475 i 1700.
  • The International Dunhuang Project Un repositori, resultat de la col·laboració internacional, que conté imatges de tots els manuscrits, pintures, tèxtils i objectes de Dunhuang, i llocs arqueològics de la Ruta de la Seda Oriental. Tots aquests materials es troben disponibles i ajuden a fomentar el seu ús a programes educatius i d'investigació.
  • Digitised Manuscripts  Lloc que permet la visualització de còpies digitalitzades de manuscrits i arxius que pertanyen a la col·lecció de la  British Library

DDB (Deutsche Digitale Bibliothek)


Portal nacional de cultura i ciència, sense restriccions, que permet l'accés a   milions de llibres, arxius, imatges, escultures, etc. de tota Alemanya. 

Agregador nacional de dades per a Europeana

El seu principal objectiu és reunir i establir una xarxa de continguts digitals de totes les institucions culturals i científiques d'Alemanya. 


Enllaç directe
DDB

Europeana


Portal que permet l'accés de diverses institucions orientades a la cultura, des  de museus fins a institucions de la memòria d'arreu d'Europa. Plataforma multilingüe, alemany, basc, danès, islandès, letó romanès, d'entre d'altres.

Múltiples institucions d'arreu d'Europa, unes 1.500, han contribuït en aquest projecte, com per exemple, el Rijksmuseum d'Amsterdam, la Biblioteca Britànica, el Museu del Louvre i el Museu Nacional d'Art de Catalunya.
Incloent milions de llibres, pintures, pel·lícules, objectes de museus, etc.
El portal permet als usuaris la lliure exploració del patrimoni cultural i científic d'Europa començant per la prehistòria fins a temps moderns. 

Enllaç directe
EUROPEANA

GALLICA


És la biblioteca Digital de la Biblioteca Nacional de França, amb accés obert. Plataforma que s'ofereix amb cinc idiomes, dels quals, Francès, Anglès, Espanyol, Portuguès i Alemany. 

Ofereix 90.000 obres digitalitzades, 80.000 imatges i recursos sonors. Disposa de documents en anglès, italià, alemany, llatí o grec. 
Els documents seleccionats per la Biblioteca Nacional de França, que s'inclouen dins el repositori, volen il·lustrar el patrimoni francès escrit,  i la seva influència a nivell Europeu i Internacional. 

Enllaç directe

ICCU (Internet Cuturale: cataloghi e collezioni digitali delle biblioteche italiani)

Aquest repositori, és la porta d'entrada al patrimoni de les biblioteques públiques i institucions culturals de prestigi italianes. Ofereix coneixements culturals a través de  recursos multimèdia (rutes, exposicions, autors i obres, trajectòries 3D), dedicades a obres literàries, científiques, artístiques i musicals. 


El portal promou el coneixement, l'estima i el gaudi del patrimoni de les biblioteques italianes i institucions culturals i d'investigació, vol satisfer els interessos dels diferents usuaris, i és una eina indispensable per a estudiants i investigadors.

Enllaç directe 
Internet Culturale

LOC (Library of Congress)


La Biblioteca del Congrés en aquest repositori, hostatja les col·leccions més estranyes i que no es troben disponibles en cap altre lloc. Conté materials digitalitzats des del 1994.  

El portal és l'entrada a un tresor més ampli de fotografies digitalitzades, manuscrits, mapes, enregistraments sonors, pel·lícules i llibres.  Proporciona accés a tothom qui no pot anar físicament a Washington i, a la vegada preservar aquells materials que són fràgils o rars.

Enllaç directe
Library of Congress

The European Library


La Biblioteca Europea és l'associació de Biblioteques Nacionals i recerca   Europees. Ofereix accés únic a 48 biblioteques Nacionals d'Europa. 

Les biblioteques que en formen part, compten amb el benefici del gran abast d'aquesta institució per poder exposar, a baix cost, els continguts digitals i els registres bibliogràfics.  

El repositori compta amb 28.627.026 objectes digitals i 175.511.348 registres bibliogràfics. 

Enllaç directe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada