Repositoris espanyols

Biblioteca Digital del Patrimonio Iberoamericano


Projecte de l'Associació de les Bibliotecas Nacionales de Iberoamérica (ABINIA), que té com a objectiu la creació d'un portal que permet un únic accés de consulta als recursos digitals de totes les biblioteques que hi participen. 

ABINIA, vol difondre el patrimoni bibliogràfic de les biblioteques implicades en aquest projecte i facilitar l'accés a tota la ciutadania

Enllaç directe
BDPI


Biblioteca Digital Hispánica


Aquest portal és la biblioteca digital de la la Biblioteca Nacional d'Espanya. Proporcionant accés lliure i gratuït a milers de documents digitalitzats.

Els seus objectius són:

  • Difondre el patrimoni cultural espanyol
  • Contribuir a la creació de la futura Biblioteca Digital Europea 
  • Fomentar la investigació i la cultura al permetre l'accés als fons digitalitzats a través d'Internet.

Enllaç directe
Biblioteca Digital Hispánica 


BVPH (Biblioteca Virtual de Prensa Histórica)


Portal cooperatiu, el resultat d'un procés de digitalització, del Ministerio de  Cultura, de Comunitats Autònomes i altres institucions de la memòria, que vol preservar i facilitar l'accés a la premsa històrica publicada a Espanya. 

El seu principal objectiu és preservar i facilitar l'accés a materials bibliogràfics únics i de difícil accés.

Enllaç directe
BVPH 


BVPB (Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico)El repositori és un projecte cooperatiu del Ministeri de Cultura i les   Comunitats Autònomes, que volen mitjançant difusió, mostrar els facsímils digitals de col·leccions de manuscrits i llibres impresos que formen part del Patrimoni Històric Espanyol.


Amb aquesta iniciativa es pretén, sense restriccions, la consulta de recursos que resulten ser difícilment accessibles. La col·lecció que composen el Patrimoni Bibliogràfic Espanyol, està formada per les reproduccions facsímils digitals. 

Enllaç directe
BVPB 

HISPANA


Recull col·leccions digitals d'arxius, biblioteques i museus, conforme la   iniciativa d'Arxius Oberts, promogut per la Unió Europea, constitueix un agregador de continguts de les bases de dades de col·leccions digitals.

Inclou un directori on es mostren els processos de digitalització que s'estan realitzant a Espanya, evitant així, duplicitats de digitalització de diverses vegades la mateixa obra.

Enllaç directe
Hispana


Travesia


Biblioteca digital que dóna suport a la cooperació bibliotecària dins dels  sistemes de biblioteques espanyoles. 

Els inclosos en aquest portal, es troben a text complet, seguint els drets d'autor corresponents. Interfície multilingüe de les llengües oficials espanyoles i també disponible en llengua anglesa.

Els seus objectius són: 

  • Difusió de textos normatius en projectes bibliotecaris cooperatius
  • Organització, preservació i difusió de les publicacions de la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària o finançades per la mateixa. 
  • Accés lliure i obert a documents complerts en format text i/o audiovisual.

Es destaca:

  • Normativa per a biblioteques
  • Publicacions de la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària

Enllaç directe
TRAVESIA
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada